Hulp op afstand met QuickAssist

Hoe werkt Microsoft QuickAssist

Microsoft QuickAssist is een Windows 10-app. Met deze app kunnen wij op afstand de computer besturen. Op deze manier hoeft u dus niet de computer mee te nemen naar onze locatie voor een simpele reparatie. Als u problemen hebt met bijvoorbeeld: mail, webbrowser, windows instellingen en nog veel meer. Kunnen wij dit gemakkelijk op afstand verhelpen. Het enige wat echt vereist is is een internet verbinding.

QuickAssist klaar voor gebruik

Microsoft Quick Assist staat standaard al op je Windows 10 machine. Je hoeft, als het goed is, dus geen software te downloaden en te installeren. Ook hoef je geen login gegevens op te zoeken om een online-sessie op te kunnen starten. Het staat gewoon al gebruiksklaar op je pc of laptop.

Een nieuwe versie Microsoft Quick Assist?

Het kan zijn dat bij u in beeld staat er is een nieuwe versie van Quick Assist. Dan kunt u gewoon op de download knop drukken en vervolgens op installeren drukken. Als u bij ons uw computer laat onderhouden, of recent een bij ons heeft aangeschaft dan zal deze echter al wel geïnstalleerd moeten zijn. Komt u er na het lezen van dit artikel er nog niet uit, dan bent u altijd welkom op onze locatie zodat we u verder kunnen helpen.

Aan de slag met QuickAssist

Je start Quick Assist met de toetscombinatie Ctrl + Windows + q of via het Start menu. Ga hiervoor naar Accessoires en vervolgens klik je op Quick Assist zoals aangegeven op afbeelding 1. Vervolgens kies je, afhankelijk of je iemand hulp moet bieden of dat je zelf hulp nodig hebt voor de optie Iemand anders helpen of voer je in het vakje onder Code van assistent de code in die je hebt ontvangen van degene die jou gaat helpenIn dit geval is alleen code van assistent van toepassing. Zie onderstaande afbeelding 2.

Microsoft QuickAssist opstarten - KiekebosICT Assen

 

Afbeelding 1 – Quick Assist opstarten

Quick assist code invoeren - CommITment cloud computing

 

Afbeelding 2 – Quick Assist sessie activeren

Hulp nodig?

Als u hulp nodig heeft kunt u altijd contact met ons opnemen via onze contact pagina of u kunt met ons bellen. Op deze manier kunnen wij u het snelste weer op weg helpen.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om update-informatie, nieuws, inzichten of promoties te ontvangen.

Laatste Berichten